Najnovije vijesti

LINIJA MOTOCIKLA HARLEY-DAVIDSON ZA 2016. GODINU POSTAJE MRAČNIJA I MOĆNIJA

25.08.2015

Dva nova beskompromisna Dark Custom modela, najmoćnija linija cruisera u povijesti tvrtke, kao i širok raspon poboljšanja izvedbe i stila kroz čitav asortiman, vrhunac su moćne nove linije modela tvrtke Harley-Davidson za 2016. godinu.

inline_ic5ab1630a42c9fc39e17f1866dd4f70_769fcd880b87.jpg

Kod novih Harley-Davidson motocikala za 2016. godinu treba istaknuti

  • Novi modeli Iron 883™ i Forty-Eight® utvrđuju dominaciju Harley-Davidson kolekcije Dark Custom motociklima koji su nadahnuti buntovničkim duhom prošlosti i obnovljeni suvremenim dizajnom te novim ovjesom koji dodaje malo više uglađenosti u dušu Harley-Davidsona .
  • Nova ograničena S serija cruisera ima veliku snagu i najsuvremeniji stil. Modeli Fat Boy® S i Softail Slim® S kombiniraju bogate završne premaze i impresivan motor Screamin’ Eagle Twin Cam 110, zahvaljujući čemu imaju stil i izvedbu koje će svi primijetiti.
  • Prethodno dostupni samo kod Harley-Davidson Touring motocikala, agregati High Output Twin Cam 103™ nadograđuju snagu za sve modele Softail® koji zaokružuju najmoćniju liniju cruisera u povijesti tvrtke Harley-Davidson.
  • Projekt RUSHMORE širi revoluciju putovanja uz povratak motocikla Road Glide® Ultra.

"Ovo je još jedna povijesna godina za Harley-Davidson", rekao je Mark-Hans Richer, viši potpredsjednik i upravitelj marketinga tvrtke Harley-Davidson. "Predstavljamo najmoćniju kolekciju cruisera u našoj povijesti, uključujući najnoviju S seriju. Podižemo ljestvicu za motocikle Dark Custom s novim modelima Iron 883 i Forty-Eight, najčišćim izrazom pokreta dizajna koji smo započeli 2008. godine. I proširujemo svoje vodstvo u putovanjima s povratkom motocikla Road Glide Ultra i redizajnom popularnog modela Heritage Softail Classic.”

Duša kolekcije Dark Custom

Novi model Iron 883 namjerno je sirov i nesređen, uz suvremen dizajn nadahnut nekadašnjim i današnjim bobberima izrađenima u garaži. Potpuno nov prednji i podesiv stražnji ovjes, lakši kotači izrađeni od magnezija i poboljšano sjedalo povećavaju udobnost i upravljanje po cesti bez teškoća.. Novi modelForty-Eight postiže svoj prijeteći stav pomoću krupne prednje gume, novih kotača izrađenih od magnezija i masivnog prednjeg kraja s novim vilicama od 49 mm, a također ga odlikuju poboljšan stražnji ovjes i sjedalo. Zahvaljujući retro stilu i savršenom omjeru crne boje, boje spremnika i kroma, motocikl vizualno djeluje veoma smiono. Vozači koji se kreću grubim gradskim ulicama na tankom i okretnom modelu Street® 750 tvrtke Harley-Davidson cijenit će poboljšanu smjelost novih prednjih i stražnjih kočionih sustava.

Najmoćnija linija cruisera dosad

Stražnje gume molit će za milost kod najmoćnije linije modela cruisera u povijesti Harley-Davidsona. S motorom Screamin’ Eagle Twin Cam 110, novi cruiseri Fat Boy S i Softail Slim S donose snagu i izvedbu koja je nekoć bila rezervirana za modele Custom Vehicle Operations (CVO). Oba ograničena modela odlikuje mračan stil za prijeteći izgled koji odgovara njihovoj mišićavosti. Model Softail Slim S dostupan je u novoj boji Olive Gold Denim u vojničkom stilu te odaje počast poslijeratnim custom motociklima koji su pokrenuli pokret bobbera. Harley-Davidson pruža većem broju vozača dozu izvedbe Projekta RUSHMORE tako što motor High Output Twin Cam 103 postaje standardan kod svakog drugog modela Softail za 2016. godinu.

Tempomat modela Softail

Imamo još vijesti za cruisere u 2016. godini; po prvi puta elektronički tempomat dostupan je kod svih Harley-Davidson modela Softail. Praktičnost elektroničkog tempomata tvrtke Harley-Davidson, koji se omogućuje pomoću nove elektroničke kontrole gasa, standardna je oprema kod svih modela Heritage Softail® Classic, Softail® Deluxe, Fat Boy S i Softail Slim S za 2016. godinu te je dostupan kao dodatna oprema za sve druge Softail modele za 2016. godinu.

Novi ovjes za modele Sportster

Svi modeli Sportster® za 2016. godinu ukrotit će grube ceste pomoću potpuno novog prednjeg i stražnjeg ovjesa te poboljšanih sjedala koji zajedničkim snagama poboljšavaju vozačevu udobnost i upravljanje. Nova sjedala uključuju vrhunske materijale i prerađene oblike koji omogućuju veću udobnost. Ponovno projektirani ovjes modela Sportster povezuje amortizere sa emulzijom s novim prednjim vilicama. Amortizeri napunjeni dušikom otporni su na prozračivanje ulja i imaju unutarnji sklop ventila s klipovima od 36 mm i visokoučinkovito ulje koje pruža vrhunsku kompresiju i povrat amortizera koji reagira brzo na male izbočine i održava gume u kontaktu na neravnim cestovnim površinama. Ugrađene progresivne opruge mogu se podesiti pomoću prstena s navojem uz pomoć ključa za podešavanje koji se sklapa ispod sjedala. Namještene tako da nadopunjavaju amortizere, jake vilice sadrže kalibrirani klip i sklop ventila te progresivne opruge za dosljedan osjećaj tijekom kompresije i raspona proširenja ovjesa. Trostruke ovojnice i sistem zadržavanja ulja omogućuje vilicama otpornost na preskakivanje kotača tijekom naglog kočenja.

Road Glide Ultra

Dvogodišnja odsutnost iz Touring linije Harley-Davidsona pokazala se kao dobro iskorišteno vrijeme u kojem je model Road Glide Ultra dobio unaprijeđen stil, izvrsnu aerodinamiku i optimiziranu ergonomiju putovanja za vozača i putnika. Sve je to puni utjecaj Projekta RUSHMORE. S poticajem neumoljive izvedbe pogonskog sklopa Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™, novi Road Glide Ultra nadmašit će očekivanja najzahtjevnijih motociklista.

Heritage Softail Classic

Kombinirajući nostalgičan stil i uglađenu, suvremenu izvedbu modela Softail, model Heritage Softail Classic dobio je svježi stil za 2016. godinu te pogonski sklop High Output Twin Cam 103, standardni elektronički tempomat i poboljšanu strukturu za podršku bisaga.

Natrag na prethodnu stranicu